Franchisewet Expertmeeting

Meeting

Locatie: Creative Valley, Stationsplein 32, 3511 ED Utrecht

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuwe Franchisewet. Eind december 2019 heeft de Raad van State haar advies opgestuurd naar Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Maar wat zijn de gevolgen van deze nieuwe Franchisewet nu precies?

Meer informatie Aanmelden

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuwe Franchisewet. Eind december 2019 heeft de Raad van State haar advies opgestuurd naar Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De verwachting is dat het wetsvoorstel binnenkort naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Maar wat zijn de gevolgen van deze nieuwe Franchisewet nu precies? Een hernieuwde erkenning van de noodzaak van een gelijk(er) speelveld tussen franchisegevers en franchisenemers? Ondermijning van de strategie en operatie van de franchisegevers? Of zal de nieuwe Franchisewet het vestigingsklimaat voor (buitenlandse) franchisegevers schaden en leiden tot een afname van buitenlandse investeringen?

Hoe dan ook: de opinie is verdeeld. En de relevantie is groot! Nederland telt bijna 900 franchiseformules, met in totaal ruim 34.000 franchisevestigingen. Samen zetten zij meer dan 56 miljard euro per jaar om en bieden ze werkgelegenheid aan zo’n 375.000 mensen. En bovendien groeit franchise al jaren. Daarom organiseert onze NRW Commissie Overheid & Beleid op 16 april een expertmeeting over dit onderwerp. Hier zullen we de nieuwe Franchisewet vanuit verschillende invalshoeken belichten: vanuit het perspectief van de franchisegever, vanuit het perspectief van de franchisenemer en vanuit een helikopterview.

Programma

16:00 Ontvangst met koffie en thee

16:30 Kick-off door Gerbrand Osinga (partner HYS Legal en lid NRW Commissie Overheid & Beleid)

16:40 De nieuwe franchisewet vanuit perspectief van de franchisegever: Marc de Kemp (Manager Franchise & Legal, McDonald’s Nederland)

17:00 De nieuwe franchisewet vanuit perspectief van de franchisenemer: Maripaan Groep: franchisenemer met 14 Jumbo-vestigingen

17:20 Gesprek over de betekenis van de nieuwe franchisewet met franchisegevers en franchisenemers, met deelname van o.a. Jan-Joris Heling (Bakker Bart), Ralph Markwat (NFV, FHC Formulebeheer) en Bart van der Schoot (BVFN, De Franchise Adviseur). Moderators: Wendela Raas (managing partner Dentons) en Brigit Gerritse (NRW).

17:45 Borrel

Let op: aan het definitieve programma werken we nog; houd website en nieuwsbrief daarvoor in de gaten.


Deel deze pagina