Factsheet: naar een effectieve regulering voor een eerlijke bezorgeconomie

Overig

Auteur: Inge Graef, Ton van Rietbergen, Jesse Weltevreden
Bron: Hogeschool van Amsterdam

In deze factsheet beschrijven Inge Graef, Ton van Rietbergen en Jesse Weltevreden het belang van online platformen en de maatregelen die Nederland zou kunnen nemen voor een effectievere bescherming van ondernemers en consumenten die actief zijn op deze platformen. Dit onderzoek werd uitgevoerd voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal over de bezorgeconomie in Nederland. Er zijn nog 3 andere factsheets over dit thema gepubliceerd. Jesse Weltevreden is lector Digital Commerce aan de Hogeschool van Amsterdam en voorzitter van het Retail Innovation Platform.

Publicatie downloaden

Jesse Weltevreden, Lector Digital Commerce van het Centre for Market Insights van de Hogeschool van Amsterdam heeft meegewerkt aan twee factsheets over de bezorgeconomie in Nederland, voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

In de 1e factsheet die hiernaast te downloaden is beschrijven Inge Graef, Ton van Rietbergen en Jesse Weltevreden het belang van online platformen en de maatregelen die Nederland zou kunnen nemen voor een effectievere bescherming van ondernemers en consumenten die actief zijn op deze platformen.

In de 2e factsheet die je hier kan vinden, gaan Walther Ploos van Amstel, Hans Quak, Meike Hopman en Jesse Weltevreden in op de effecten van online winkelen voor de mobiliteit, het milieu en de leefomgeving en de aanvullende maatregelen die Nederland kan nemen voor een efficiëntere en duurzamere bezorgeconomie.

Naast deze twee factsheets hebben andere onderzoekers in het kader van de bezorgeconomie ook nog een factsheet ontwikkeld over de impact van de bezorgeconomie op de arbeidsmarkt. En is er als laatste bijdrage een introductie geschreven voor deze drie factsheets, die je hier kan downloaden.


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform Retailonline Retailsectortotaal RINPbusinessmodel RINPcirculair