Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org is opgericht op 20 december 2000 door 38 bedrijven. Het was het formele samengaan van twee bestaande verenigingen; de Nederlandse Postorderbond en de Online Winkeliersvereniging. We besloten de krachten te bundelen en gezamenlijk verder te gaan als nieuwe belangenvereniging voor alle (web)winkels in Nederland: Thuiswinkel.org.

Thuiswinkel.org is uitgegroeid tot hét inspirerende digital commerce-netwerk dat (web)winkels die producten en/of diensten verkopen, ondernemers en hun medewerkers helpt succesvoller te zijn. We bieden relevante en praktische oplossingen met de keurmerken Thuiswinkel Waarborg & Thuiswinkel Zakelijk, Thuiswinkel Reviews, juridische tools, belangenbehartiging, (markt)onderzoek en educatieplatform Thuiswinkel e-Academy.

Inmiddels telt Thuiswinkel.org meer dan 2.200 leden die online producten en diensten verkopen. Onze b2c-leden realiseren samen ruim 70% van alle online consumentenbestedingen in Nederland. Zij komen uit alle denkbare branches, zoals reizen, kleding, consumentenelektronica, verzekeringen, sport, speelgoed, wonen, bruin- en witgoed, dating, ict en software. Op basis van deze representativiteit is Thuiswinkel.org dé gesprekspartner voor beleidsmakers, stakeholders en politieke beslissers.

Veel meer dan een webwinkelkeurmerk

Consumenten en bedrijven kennen ons vooral via ons Thuiswinkel Waarborg. Dit keurmerk, dat een webwinkel alleen kan krijgen na het doorlopen van onze certificering, staat voor veilig en betrouwbaar online kopen. Niet voor niets kent 94% van de consumenten ons logo en koopt een op de vier online shoppers alleen bij een webwinkel met ons keurmerk.

Als belangenvereniging doen wij echter veel meer dan alleen het uitgeven van een keurmerk. Zo komen we op nationaal en internationaal niveau op voor de belangen van de e-commercesector. Daarnaast helpen we onze leden verder met gratis juridisch advies, onderzoeken en ons uitgebreide netwerk, maar ook door kennisuitwisseling via het door Thuiswinkel.org opgerichte ShoppingTomorrow-platform. Ook bieden wij onze leden handige tools voor de bedrijfsvoering en de succesvolle Thuiswinkel Waarborg Reviews aan. Ten slotte helpen wij webwinkeliers en andere e-commercewerknemers om via Thuiswinkel e-Academy betere vakmensen te worden.

Contact

Martijn Hos
Directeur belangenbehartiging

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede

martijnhos@ thuiswinkel.org
0318 648 590
https://www. thuiswinkel.org/


Volg ons op social media