Tijdelijk (retail)aanbod in het Lijnbaangebied

Scriptie

Auteur: Annelijn Boender
Bron: Leisure Management, Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) ism Kenniscentrum Creating 010 en Ondernemersfederatie Rotterdam City

De toekomst van het Lijnbaangebied staat op het spel. Moet het gebied op de huidige manier door blijven gaan of moeten er stappen ondernomen worden om een aantrekkelijk en innovatief winkelgebied te creëren? En hoe worden deze stappen optimaal uitgevoerd?

Publicatie downloaden

In het onderzoeksrapport ‘Tijdelijke (retail)activiteiten in het Lijnbaangebied’ is er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar het optimaal inzetten van tijdelijk aanbod in het Lijnbaangebied. Uit dit onderzoek is gebleken dat de ontwikkelingen die tijdelijk aanbod met zich meebrengt, interessant zijn voor het Lijnbaangebied. Zo kan een tijdelijke activiteit sfeer, exclusiviteit en verassingselementen creëren in het Lijnbaangebied. In een winkelgebied als het Lijnbaangebied liggen de grootste kansen bij de nieuwsgierige en veeleisende jonge starter. Dit is een doelgroep die veel te besteden heeft en van de nieuwste ontwikkelingen houdt. Tijdelijk aanbod is daarbij een interessante tool, omdat het om een uniek aanbod gaat. Jonge starters houden niet alleen van nieuwe ontwikkelingen, maar interesseren zich ook heel erg in (het voorlopen op) trends. Jonge starters, tijdelijk aanbod, retailtrends en inspiratie vanuit trends van andere branches zijn het uitgangspunt van 8 aanbevelingen die retailinnovatie teweeg brengen in het Rotterdamse Lijnbaangebied. En zo van het Lijnbaangebied weer het trotse visitekaartje van de Rotterdamse binnenstad maken.


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform RINPbusinessmodel RINPcirculair RINPdatadriven RINPskills RINPtechnologie RINPwinkelgebied