Digitale werkplaatsen in beeld

Als mkb-ondernemer kun je bij de Digitale Werkplaats aankloppen voor advies en ondersteuning bij vraagstukken rondom digitalisering. Loop je tegen vragen aan als hoe word ik online beter vindbaar, is mijn webshop rendabel en welke automatiseringskansen laat ik liggen? Dan denkt een Digitale Werkplaats graag met je mee hoe je daar de eerste stappen in kunt zetten. Op deze pagina vind je een overzicht van alle digitale werkplaatsen in Nederland.

Wat is een Digitale Werkplaats?

Digitale Werkplaatsen zijn opgericht door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, onderwijsinstellingen, lokale overheden en bedrijfsleven. Als mkb-ondernemer word je hier door studenten uit het hbo, mbo of wo, docenten en experts op maat geholpen met digitaliseren. Denk daarbij aan online sales & marketing, data en automatisering; van je website op orde krijgen tot het gebruiken van data om je bedrijfsprocessen beter in te richten. Zo kan je als ondernemer je productiviteit en winst verhogen, of je bedrijf aanpassen aan deze moeilijke tijd.

Voor wie is de Digitale Werkplaats?

Als mkb-ondernemer kun je bij de Digitale Werkplaats aankloppen voor advies en ondersteuning bij vraagstukken rondom digitalisering. Loop je tegen vragen aan hoe je medewerkers of cliënten digitaler krijgt, of moet je aan de slag met een geautomatiseerd systeem? Dan denkt een Digitale Werkplaats graag met je mee hoe je daar de eerste stappen in kunt zetten.

Hoe werkt het?

Intake
Na een intake om je digitaliseringsvraag te formuleren wordt je gekoppeld aan een groep studenten die aan de slag gaat met jouw vraagstuk.

Project
Studenten werken aan projecten die resulteren in efficiëntere processen, minder kosten en nieuwe klanten. Studenten werken vanuit hun opleiding aan praktijkcases bij mkb-ondernemers. De MBO, HBO en WO-studenten komen van opleidingen, zoals e-commerce, cyber security, software ontwikkeling en online marketing. De studenten werken in een projectgroep aan een echt vraagstuk van ondernemers en leveren na 4-26 weken een concrete oplossing op.

Webinars, workshops, …
Naast projecten hebben de werkplaatsen nog allerlei andersoortig aanbod, zoals webinars, workshops, koppeling aan vrijwilliger-studenten etc.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je gelijk aan de slag, zoek dan hier de Digitale Werkplaats bij jou de in buurt of vul dit formulier in.

Meer informatie  


Overzicht aanbod per regio

In dit document staan alle werkplaatsen in Nederland beschreven. 

Download het overzicht 


Deel deze pagina

Arbeidsmarkt Digitalisering Onderwijs