Co-creatie tool voor kleine retailers

Nieuwsbericht

Bron: Future Proof Retail

Met de fysieke tool ‘Mijn winkelcarrière en ik’ worden kleine retailers aan het denken gezet en vertellen ze het verhaal over de loopbaan van hun eigen winkel door de tijd heen. Om zo voor de toekomst besluiten te nemen die bij hen passen.

Auteur: Retail Innovation Platform

Met de fysieke tool ‘Mijn winkelcarrière en ik’ van HHS onderzoeker Fenne van Doorn (CMD), worden kleine retailers aan het denken gezet en vertellen ze het verhaal van hun eigen winkel door de tijd heen. Steden hebben kleine, authentieke winkels die innoveren met winkelconcepten (oftewel: Lokale helden) namelijk hard nodig om niet hun gezicht te verliezen door het straatbeeld van grote, internationale winkelketens heen. Een mooie aanleiding om kleine retailers te helpen innoveren en na te denken over de toekomst. Iets wat volgens onderzoek van Future Proof Retail te weinig wordt gedaan. Kleine ondernemers staan niet zo stil bij hun toekomst en die van hun winkel. Met deze tool, die in samenwerking met het STOREY lab in Den Haag is ontwikkeld, wordt de winkelier uitgedaagd om dat wel te doen. Met deze tool kan hij op schematische wijze een tijdlijn doorlopen van vroeger, nu en de toekomst en hier zijn verhaal verbeelden. Naast stickers die als inspiratie voor het invullen van de drie tijdvelden dienen, worden ook quotes meegeleverd van ondernemers die deze al tool hebben gebruikt. 

Het Storey lab is onderdeel van het landelijke onderzoeksproject Future-Proof Retail, dat op 23 oktober 2019 tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven meer resultaten deelt van dit living lab. Ook de andere living labs en zeven betrokken hogescholen zullen de ontwikkelde tools en kennis & ervaringen over dé retailer van de toekomst delen. Meer info op www.futureproofretail.nl.


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform