Competentiespel voor foodretailers; Instore Future Lab

Nieuwsbericht

Bron: Future-Proof Retail

De foodretail branche is volop in beweging; toenemende online activiteiten, kassaloze winkels en een krappe arbeidsmarkt vragen veel van nieuwe en bestaande medewerkers. Bij het Instore Future Lab onderzoeken ze met foodretailers welke competenties medewerkers nodig hebben voor de toekomst.

Auteur: Retail Innovation Platform

Competentiespel voor foodretailers; Instore Future Lab 
De foodretail branche is volop in beweging; toenemende online activiteiten, kassaloze winkels en een krappe arbeidsmarkt vragen veel van nieuwe en bestaande medewerkers. Bij het Instore Future Lab (van Retail Innovation Centre en lectoraat Innovatief Ondernemen van Zuyd Hogeschool) onderzoeken ze met foodretailers welke competenties medewerkers nodig hebben voor de toekomst. Het afgelopen jaar hebben ze in verschillende sessies met diverse stakeholders bepaald welke skills belangrijk zijn. Op basis van de belangrijkste skills, zoals hospitality, passie en empathie, ontwikkelen ze nu een spel dat retailers met hun medewerkers kunnen spelen, waarbij vragen worden gesteld over het ontwikkelen van deze skills.  Het eerste prototype wordt as we speak ontwikkeld en zal in september bij 4 foodretailers getest worden tijdens ‘pizza-sessies’. Met de feedback van deze sessies werken ze het spel verder uit. Het ontwikkelen van zo’n spel heeft heel wat voeten in de aarde. In deze infographic is het proces weergegeven met de stappen die ze doorlopen hebben om tot zo’n praktische tool (in dit geval een bordspel) te komen.

Tijdens de Dutch Design week in oktober presenteert dit lab het definitieve bordspel. Ook de andere living labs en zeven betrokken hogescholen zullen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven op 23 oktober 2019, de ontwikkelde tools en kennis & ervaringen over dé retailer van de toekomst delen. Meer info op www.futureproofretail.nl.


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform RINPskills