Digital Leaderships Cards – Future Proof Retail

Nieuwsbericht

Bron: Future proof retail

Een van de grote uitdagingen voor het winkelbedrijf is de overstap naar omnichannel retail. In Lab Fygital pakt Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam samen met MKB-retailers deze uitdaging op.

Auteur: Retail Innovation Platform

Een van de grote uitdagingen voor het winkelbedrijf is de overstap naar omnichannel retail. In Lab Fygital pakt Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam samen met MKB-retailers deze uitdaging op. Hoe kan een retail-ondernemer de online retail met de fysieke winkel succesvol integreren?

Bij Lab Fygital ontwikkelden ze een kaartspel om de digitale skills van retail-ondernemers te ontdekken en te begrijpen. En vooral om hiermee de digitale transformatie skills van retailers te stimuleren. Met de Digital Leaderships Cards kan je uitvinden welke kennis (blauwe kaartjes) en welke skills (gele kaartjes) je nodig hebt om zo’n omnichannel business te worden. Spelenderwijs doorloopt men 3 ‘levels’. In het eerste level (understand) leert de ondernemer de digitale en ‘tranformatie-skills’ te begrijpen door voorbeelden te bedenken voor concepten die op de verschillende kaarten staan. Bij level 2 (explore) ontdekt de ondernemer waar hij staat, door de kaarten op basis van de eigen onderneming te verdelen in categorieën van beginner tot ervaren ‘digital leaders’. En in het laatste level (Grow) worden er ideeën, trajecten en acties bedacht om specifieke skills uit het vorige level verder te ontwikkelen. Deze worden met elkaar besproken en getoetst door middel van rollenspellen. Door het spelen van dit spel krijgt men meer inzicht in de digitale status quo van de onderneming geef je ondernemers een perspectief op vervolgstappen voor leertrajecten.

Lab Fygital is onderdeel van het landelijke onderzoeksproject Future-Proof Retail, dat op 23 oktober 2019 tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven meer resultaten deelt van dit living lab. Ook de andere living labs en zeven betrokken hogescholen zullen de ontwikkelde tools en kennis & ervaringen over dé retailer van de toekomst delen. Meer info op www.futureproofretail.nl.


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform RINPskills