Hogeschool PXL helpt kleine retailers digitaal transformeren

Nieuwsbericht

Bron: Hogeschool PXL (Retail Innovation Platform)

Hogeschool PXL heeft samen met Unizo en Retaildetail de handen ineen geslagen om kleine winkeliers te helpen op het gebied van digitale transformatie. Negen kleine winkeliers werd geadviseerd in de mogelijkheden van technologische oplossingen voor hun winkel. De retailers kregen hierbij de mogelijkheid om de technologieën die uit het advies kwamen, direct uit te testen. Technologie partners waren nauw betrokken en kregen feedback van en gaven advies aan de retailers. Er zijn business cases geschreven op basis van ieder advies en experiment, zodat ook andere retailers geïnspireerd worden.

Hermien Raedts, onderzoeker bij PXL: “Eerst hebben we de noden van de handelaars in kaart gebracht en het profiel van de doelgroep uitgetekend. Op zich was dat voor de retailer al een interessante oefening.” Op deze manier werd het volwassenheidsniveau van de retailer gemeten. Geïnteresseerde retailers kunnen zelf ook deze scan invullen en krijgen dan een rapport met tips die ze meteen kunnen inzetten. Doe de scan. 

Vervolgens werden de retailers aan de hand van het eerder ontwikkelde Stores Sales Cycle Model inzicht gegeven in wat ze willen optimaliseren en met welke tools dat kan. De top drie van deze tools konden de retailers daadwerkelijk testen. Retailers en technologiepartijen gaven elkaar in dit onderzoek feedback, zodat ze van elkaar konden leren. Om meerdere retailers te inspireren zijn de uitkomsten uitgewerkt in verschillende business cases. Die kan je hier terugvinden. 

Lees hier alles over het onderzoek. 


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform RINPskills RINPtechnologie