Intern ledenevent Retail Innovation Platform

Nieuwsbericht, Verslag

Bron: Retail Innovation Platform

Een groot deel van de leden van het Retail Innovation Platform (RINP) heeft gisteren, op 23 januari 2020, samen hard gewerkt aan mooie content voor het platform bij de Social Impact Factory. Het intern ledenevent werd geopend door Hester Duursema, Directeur van Detailhandel NL, die de groep inspireerde met een krachtig verhaal over de dynamische retail van nu. Tijdens dit energieke event zijn de leden daarna uiteen gegaan in verschillende break-out sessies om inhoudelijke discussies te voeren over relevante thema's voor de retailsector.

Na de aftrap van Hester Duursema, gaven de leden van het platform met een kritische blik feedback op de position papers die het afgelopen half jaar met de verschillende thema-werkgroepen zijn ontwikkeld. Deze papers geven de urgentie aan van kennis die volgens het RINP nodig is om de retailsector verder te helpen. Hoe kunnen wij met de aangesloten kennisinstellingen van ons platform (Nederlandse en Belgische Hogescholen en Universiteiten) de retailers helpen innoveren, om zo toekomstbestendig te worden en te blijven? Welke onderzoeken zijn daar voor nodig en hoe brengen we deze kennis terug in de sector en in het retailonderwijs?  

Door feedback te geven op de conceptversies van elkaars werkgroep, wordt de kennis van alle leden vanuit allerlei expertisegebieden benut. Op deze manier worden de papers vanuit meerdere invalshoeken belicht, zodat het platform 4 mooie producten kan opleveren én vóór de zomer kan presenteren aan de sector. De papers van de werkgroepen zijn verbonden aan de centrale thema’s van het Retail Innovation Platform, te noemen;

1.       Toekomstbestendige Winkelgebieden

2.       Customer Experience & In-Store Technologie

3.       Circulaire concepten en duurzaamheid

4.       Data-driven Retail

Mayke Steeman, Project Manager Retail Innovation Platform over het event: “Er heerste een goede vibe en tijdens het event werd weer duidelijk hoeveel kennis, ideeën en kansen er zijn binnen ons platform voor onderzoek naar retailinnovatie en het belang hierbij van de verbinding met het retailonderwijs. Er was veel energie in de break-out sessies waar inhoudelijk sterke discussies zijn gevoerd, met als doel de belangrijkste thema’s voor de sector nog beter te positioneren.”

Na het event was er een mooie gelegenheid om met elkaar bij te praten over ontwikkelingen bij de kennisinstellingen en in de sector, en zijn er weer nieuwe contacten gelegd en samenwerkingen ontstaan. Dit alles onder het genot van een borrel & walking diner, was het een zeer succesvol event te noemen. We kunnen niet wachten om de position papers met de retailsector te delen dit jaar.

Samen werken we aan een toekomstbestendige retailsector! Meer weten over wat het Retail Innovation Platform doet en op welke gebieden je met ons zou kunnen samenwerken? Lees hier meer! 


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform RINPbusinessmodel RINPcirculair RINPdatadriven RINPskills RINPtechnologie RINPwinkelgebied