Onderzoek Zebra Technologies: in 2024 moderniseert zes op de tien magazijnen

Nieuwsbericht

Bron: Zebra Technologies

Zebra Technologies Corporation, een verniewer met oplossingen en partners die ervoor zorgt dat bedrijven een prestatievoorsprong kunnen realiseren, heeft de resultaten van zijn 2024 Warehousing Vision Studie aangekondigd. Dit onderzoek analyseert de huidige en geplande strategieën om magazijnen, distributiecentra en fulfilment centrum te moderniseren.

Zebra Technologies Corporation, een verniewer met oplossingen en partners die ervoor zorgt dat bedrijven een prestatievoorsprong kunnen realiseren, heeft de resultaten van zijn 2024 Warehousing Vision Studie aangekondigd. Dit onderzoek analyseert de huidige en geplande strategieën om magazijnen, distributiecentra en fulfilment centrum te moderniseren.

Het onderzoek laat zien dat bedrijven zich richten op vooruitstrevende fulfilment strategieën om de groei van de huidige on-demand economie bij te houden. In deze strategie is automatisering de komende vijf jaar een belangrijke pijler. Meer dan driekwart (77 procent) van de ondervraagden is het ermee eens dat het uitrusten van medewerkers met de juiste, benodigde technologie de eerste stap is in de richting van automatisering. Van de ondervraagden heeft 87 procent plannen om de magazijnen voor 2024 uit te breiden.

“IT- en operationele afdelingen zijn bereid de komende jaren stappen te nemen in de modernisering van hun magazijnen om zo te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de on-demand economie,” zegt Mark Wheeler, director of supply chain solution bij Zebra Technologies. “Tot 2024 zal het management zich meer gaan richten op de integratie van oplossingen om zo data gedreven omgevingen te creëren die de automatisering in magazijnen faciliteren.”

Belangrijke bevindingen

In 2024 zal automatisering de prestaties van werknemers eerder ondersteunen dan vervangen

 • 61 procent van de beleidsmakers is van plan om middels technologie gedeeltelijke automatisering mogelijk te maken in magazijnen.
 • Drie derde van de ondervraagden is ervan overtuigd dat menselijke interactie onderdeel moet zijn van hun operaties. 39 procent geeft aan dat gedeelde automatisering (gedeeltelijke menselijke betrokkenheid) hun voorkeur heeft en 34 procent geeft aan de voorkeur te hebben voor aanvullende technologie (uitrusten van werknemers met juiste apparaten).
 • Beleidsmakers voorzien de inzet van robots  in 2024 voor het managen van de inventaris (24 procent), verpakken (22 procent) en ontvangen (20 procent) van goederen.

Het heroverwegen van fulfilment strategieën blijft prioriteit

 • 59 procent van de ondervraagden noemt capaciteitsbenutting een uitdaging en is van plan dit op te lossen met uitbreiding van het magazijn.
 • 60 procent heeft aangegeven dat efficiëntie en productiviteit uitdagingen zijn waarbij de focus ligt op zowel individuele als teamprestaties.
 • 61 procent van de ondervraagden vindt het optimaal benutten van IT en technologie de grootste operationele uitdaging voor de komende vijf jaar, hierbij zijn verhoogde zichtbaarheid van activa, real-time ondersteuning en data-gedreven prestaties de gewenste lange-termijn uitkomsten.
 • Door de uitbreiding van magazijnen zal het volume van de voorraad ook uitbreiden, beleidsmakers zijn dan ook op zoek naar verhoogde efficiënte als het gaat om het managen van de goederen.

De investering in, en de implementatie van, de nieuwste technologieën zijn cruciaal om concurrerend te blijven in de huidige on-demand economie.

 • Bijna de helft (46 procent) van de ondervraagden heeft aangegeven dat een snelle levering bij de consument de belangrijkste reden is om hun magazijn aan te passen.
 • Meer dan drie kwart (77 procent) van de ondervraagden is het eens dat operaties in magazijnen moeten worden gemoderniseerd om concurrerend te kunnen blijven in de huidige on-demand economie.
 • 73 procent van de bedrijven moderniseert op dit moment zijn magazijnen door mobiele computers, tablets en barcode scanners te installeren.
 • In 2024 zal 83 procent gebruik maken van op Android-gebaseerde mobiele oplossingen, 55 procent van real-time locatiesystemen en 54 procent van managementsystemen.
 • 60 procent van de ondervraagden heeft aangegeven dat mobiele barcodeprinters een belangrijk onderdeel zijn van hun moderniseringsplannen de komende vijf jaar.

Belangrijke regionale uitkomsten

Europa

 • Er wordt verwacht dat het oppervlakte van magazijnen de komende vijf jaar met 26 procent zal groeien, dit is meer dan in andere regio’s.
 • Er wordt verwacht dat in 2024, RFID en het gebruik van locatie technologie voor uitgaande operaties verhoogd zal worden met name voor verpakken (25 procent), inventarismanagement (20 procent) en orderpicking (19 procent).

Achtergrond onderzoek en methodologie

Aan de 2024 Warehouse Vision Study hebben 1403 medewerkers van de IT en operationele afdelingen in de maak-, transport & logistiek, retail, pakketbezorging en groothandel in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Europa deelgenomen. 


Deel deze pagina

Logistiekdistributie