Retail Innovation Platform deelt kennis op Retailagenda Voorjaarscongres | 9 maart

Nieuwsbericht

Bron: Retail Innovation Platform

Op maandag 9 maart vindt het Retailagenda Voorjaarscongres plaats in de Prodentfabriek in Amersfoort. Tijdens dit event wordt niet alleen gekeken naar de nieuwe toekomstplannen van de Retailagenda, maar wordt vooral ook gekeken naar ‘lessons learned’ van de afgelopen jaren. Middels diverse interessante workshops, rondetafelgesprekken en podcasts wordt kennis gedeeld. Ook het Retail Innovation Platform deelt hier kennis van 15 kennisinstellingen op het gebied van retail innovatie. Ook vindt er een bestuurlijk gesprek plaats met staatssecretaris Mona Keijzer, wordt er een keynote presentatie gegeven door Pieter Ballon en worden de finalisten van de "Verkiezing Beste Binnenstad" bekend gemaakt.

Ook het Retail Innovation Platform neemt een aantal sessies onder zijn hoede. Vanuit de 6 onderzoeksthema’s van dit platform zijn 4 position papers geschreven waarin een duidelijke onderzoeksfocus wordt beschreven op het gebied van retailinnovatie. Welke onderzoeken zijn volgens de hogescholen en universiteiten binnen ieder thema nodig om de retailer verder te helpen? Met de inzichten uit het onderzoek dat zij uitvoeren kunnen retailers hun strategie aanpassen en innovaties in hun praktijk onderbouwen en realiseren. 

De thema’s zijn bepaald door de 15 aangesloten kennisinstellingen van het platform, die gespecialiseerd zijn in onderzoek binnen de retail. Volgens het platform zijn dit dé thema’s waarin (de nu nog ontbrekende) kennis ontwikkeld moet worden om retailers te helpen innoveren. Vervolgens zijn er voor ieder thema werkgroepen georganiseerd bestaande uit (retail-)lectoren, onderzoekers en docenten. Gezamenlijk zijn zij aan de slag gegaan met 4 papers. 

Drie van de papers komen aan bod in verschillende sessies. Zo geven we een workshop over circulariteit in retail (o.l.v. Anja Overdiek), Toekomstbestendige Winkelgebieden (o.l.v. Cees-Jan Pen) en Customer Experience & In-Store Technologie (o.l.v. Tibert Verhagen). De vier position papers worden tijdens het event met alle deelnemers gedeeld en na afloop online gepubliceerd.

Ook deelnemen aan het congres?
Aanmelden voor het ochtend- en of middagprogramma kan hier. 


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform