Verhaallijnen

Verslag

Bron: NBTC

Onderdeel van het HollandCity concept zijn de verhaallijnen die als denkbeeldige metrolijnen door Nederland lopen. Ze verbinden plekken via een thema of interesse aan elkaar. Zo brengen we bekende bezienswaardigheden in beeld, maar laten we ook zien dat ons land meer te bieden heeft.

HollandCity speelt in op het compacte karakter van Nederland. Een onderdeel hiervan zijn de verhaallijnen die als denkbeeldige metrolijnen door Nederland lopen. Ze verbinden plekken aan elkaar, via een thema of interesse. Via de verhaallijnen ontdekken internationale bezoekers ook minder bekende bestemmingen in Nederland.

  • Verhaallijnen trekken bezoekers naar meer locaties en naar nieuwe plekken.
  • Elke verhaallijn is afgestemd op de interesses van bezoekers.
  • Spreiding van bezoekers zorgt voor een sterker regionaal verdienvermogen.

Nederland heeft meer te bieden

De toeristische hotspots in ons land zijn bij internationale bezoekers veelal bekend. Deze plekken kunnen rekenen op een groot aantal bezoekers. Met onze verhaallijnen willen we bezoekers juist verleiden om buiten de gebaande paden te gaan. Want Nederland heeft zoveel meer te bieden!

Spreiding van bezoekers

Een verhaallijn stimuleert bezoekers meerdere bestemmingen in ons land te ervaren. Het maakt hun beleving rijker en geeft ze een beter beeld van wat Nederland is. Daarnaast zorgt een spreiding van het bezoek voor een versterking van het regionale verdienvermogen en ontlasten we de hotspots.

Verhaallijnen brengen beweging

Hoe krijgen we bezoekers op nieuwe plekken? Dat doen we met verhaallijnen die aansluiten op hun interesses. We werken met Nederlandse partners binnen specifieke verhaallijnen, waarbij we samen voor de uitwerking zorgen. Tot slot is een goede bereikbaarheid van en verbinding tussen de verschillende plekken in een verhaallijn van belang.

Succesvolle verhaallijn: Van Gogh

In 2015 introduceerde NBTC de verhaallijn 'Van Gogh' bij de internationale bezoeker. Met succes! De lijn legt een verbinding tussen Amsterdam (het Van Gogh Museum), de Veluwe (het Kröller-Müller Museum) en Brabant, waar Van Gogh geboren werd en opgroeide.

Nederland Waterland

De verhaallijn Nederland Waterland is een ander mooi voorbeeld. Omdat water onlosmakelijk verbonden is met ons land, verbindt de lijn verschillende plekken die een bijzondere relatie met het water hebben. Van Zeeland tot Friesland, via bijvoorbeeld de Biesbosch en Flevoland.

Uitgebreid verhaal

In alle verhaallijnen staat een element uit de Nederlandse cultuur centraal. Samen vormen de lijnen een uitgebreid verhaal, dat de internationale bezoeker door Nederland leidt. Uiteindelijk moeten zo ook minder toeristische gebieden ontdekt worden, en toeristische gebieden minder belast.


Deel deze pagina

Toeristen