Verslag docentmeeting ‘Design Thinking Proeverij’

Verslag

Bron: Retail Innovation Platform

Op 30 oktober jl. organiseerde het Retail Innovation Platform een online docentmeeting ‘Design Thinking Proeverij’ en lanceerde het boekje ‘Design Thinking Proeverij voor Docenten’, dat is ontstaan naar aanleiding van het onderzoeksproject Future-Proof Retail van De Haagse Hogeschool.

Retail-connaisseur René Hendriks was de host van deze meeting waaraan ongeveer 50 docenten uit heel Nederland en uit België deelname. Auteurs Ankie Swakhoven en Albert Coumans gingen met René in gesprek over hoe je als docent design thinking in living labs kunt toepassen, welke obstakels je tegenkomt en wat een design thinking aanpak oplevert voor zowel de docent, de student en stakeholders van een lab.

Na de pauze ging René Hendriks in gesprek met Patrick van Aalst, onderwijsadviseur bij NHL Stenden. Patrick vertelde wat de uitdagingen zijn voor een hogeschool om een lesprogramma in te richten op basis van een design thinking aanpak en hoe gewerkt wordt aan oplossingen.

Als laatste kwamen Guido Loopik en Maui Stomp aan het woord. Twee studenten aan de Haagse Hogeschool die gewerkt hebben in groepen volgens de design thinking methode.

  • De gehele meeting is hier online terug te kijken.
  • Het boekje ‘Design Thinking Proeverij voor Docenten’ is hier te downloaden.

 Lees hier meer over het Retail Innovation Platform 


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform