De Europese Dienstenrichtlijn 'Na Appingedam'

Event

Locatie: De Lichtfabriek, Hoge Gouwe 189, 2801 LE Gouda

Op 24 juli 2019 is de einduitspraak in de zaak Appingedam gepubliceerd. De gemeente Appingedam mag reguliere winkels verbieden om zich te vestigen op een woonboulevard aan de rand van de stad. De nieuwe onderbouwing van deze brancheringsregeling voldoet aan de eisen van de Europese Dienstenrichtlijn. Inmiddels is er meer jurisprudentie van de Raad van State verschenen over de betekenis van de Dienstenrichtlijn voor brancheringsregels en andere vestigingsbeperkingen. Ook verschijnt op 10 oktober de leidraad 'Hoe om te gaan met de Dienstenrichtlijn in ruimtelijk detailhandelsbeleid'.

Meer informatie Aanmelden

Tijd om de balans op te maken: waar staan we nu?

Wij houden u up-to-date. Bureau Stedelijke Planning en Stibbe nodigen u graag uit voor een gezamenlijk seminar op dinsdagochtend 5 november. Jan van Oosten (advocaat bij Stibbe) en Toine Hooft (Principal Consultant Retail bij Bureau Stedelijke Planning) interpreteren samen met u de meest recente relevante jurisprudentie en de gevolgen voor uw praktijk. Dagvoorzitter Pieter van der Heijde (algemeen directeur Bureau Stedelijke Planning).

Benieuwd hoe u Dienstenrichtlijn-proof vestigingsbeperkingen onderbouwt? 

Kom dan op dinsdagochtend 5 november 2019 naar het seminar 'De Europese Dienstenrichtlijn. Na Appingedam'.

Voor wie?

Specifiek bedoeld en interessant voor ontwikkelaars van commercieel vastgoed, retailers en EZ- en RO-ambtenaren van gemeenten en andere overheden.

Wanneer?

Dinsdagochtend 5 november van 9:30 tot 13:00 uur, inclusief netwerklunch

Waar?

De Lichtfabriek, Hoge Gouwe 189, 2801 LE Gouda

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden


Deel deze pagina