Factsheet: impact van bezorgeconomie op de arbeidsmarkt

Overig

Auteur: Dr. Ronald Dekker, Sarike Verbiest Msc, Dr. Hardy van de Ven, Dr. Anneke Goudswaard, Dr. Linda Koopmans.
Bron: Hogeschool van Amsterdam

Diverse onderzoekers hebben voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal meegewerkt aan vier factsheets over de bezorgeconomie in Nederland. Deze factsheet gaat over de impact van de bezorgeconomie op de arbeidsmarkt. De drie andere factsheets zijn ook te vinden op Retail Insiders.

Publicatie downloaden

In de 1e factsheet die hier te downloaden is beschrijven Inge Graef, Ton van Rietbergen en Jesse Weltevreden het belang van online platformen en de maatregelen die Nederland zou kunnen nemen voor een effectievere bescherming van ondernemers en consumenten die actief zijn op platformen.

In de 2e factsheet die te vinden is via deze pagina, gaan Walther Ploos van Amstel, Hans Quak, Meike Hopman en Jesse Weltevreden in op de effecten van online winkelen voor de mobiliteit, het milieu en de leefomgeving en de aanvullende maatregelen die Nederland kan nemen voor een efficiëntere en duurzamere bezorgeconomie.

Naast deze twee factsheets hebben andere onderzoekers in het kader van de bezorgeconomie ook nog een factsheet ontwikkeld over de impact van de bezorgeconomie op de arbeidsmarkt, die hiernaast te downloaden is. En is er als laatste bijdrage een introductie geschreven voor deze drie factsheets, die je hier kan downloaden.


Deel deze pagina

Arbeidsmarkt RetailInnovationPlatform Retailonline Retailsectortotaal