Blog: 4x dit wil je weten over digitalisering

Blog

Bron: Retail Insiders

Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En waarom is digitalisering een belangrijk thema voor de retail? We vroegen het aan Richard van Welie, Topic Owner van Retail Insiders.

Wat zijn bijzondere trends die we in 2019 kunnen verwachten binnen digitalisering?

De impact van digitalisering wordt steeds beter zichtbaar. Niet alleen via webshops, maar ook in de fysieke winkelstraat. Door de toepassing van technologieën als augmented reality, virtual reality en blockchain wordt de komende jaren en dus ook al in 2019, de hele retailsector opgeschud. Daarnaast hebben de technologische ontwikkelingen invloed op de hele keten, want ook onderdelen als betaling en bezorging zullen een transformatie ondergaan. Allemaal om het zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken voor de veeleisende consument.

Wat maakt digitalisering zo relevant binnen de retail?

Door de steeds verdere digitalisering zal de grens tussen online en offline retail meer en meer vervagen. Zo ver dat we op den duur geen onderscheid meer zullen maken. Dit zal waarschijnlijk nog wel een aantal jaar duren, maar dat we die kant opgaan staat wel vast. Hierbij zullen webshops en fysieke winkels elkaar versterken, met bijvoorbeeld slimme technologieën in de winkelstraat en thuis, zodat retailers hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

Wat verwacht je van digitalisering over tien jaar?

De kans is groot dat we dan dus niet meer spreken over online en offline. Klanten zien geen verschil meer en willen dan hun producten en/of diensten gewoon bestellen bij het kanaal dat hen het beste uitkomt. Retailers moeten er dus voor zorgen dat zij op de relevante plekken aanwezig zijn, zodat zij de boot niet missen aangezien de digitale ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen.

Wat wil je de lezer meegeven over het thema digitalisering?

Via Retail Insiders blijft de lezer op de hoogte van wat er speelt op het gebied van digitalisering. Welke technologieën zijn relevant voor welk type retailer? Welke ontwikkelingen en trends zijn er gaande of komen onze kant uit vanuit bijvoorbeeld de Verenigde Staten en China? Hoe kun je je bedrijf digitaliseren zodat je het je klant nog gemakkelijker kunt maken om bij jou te shoppen. Via actuele nieuwsartikelen, rapportages en cases proberen wij je bij Retail Insiders continu op de hoogte te houden, zodat jij weet wat er speelt binnen de retailsector.

Door: Richard van Welie (Thuiswinkel.org)


Deel deze pagina

Digitalisering