Boodschappen van lokale ondernemers te bestellen via Local Heroes

Persbericht

Bron: Local Heroes

Vandaag is de app Local Heroes gelanceerd. Deze app maakt het voor het eerst mogelijk om bij lokale ondernemers producten online te bestellen. Local Heroes steunt hiermee lokale ondernemers in crisistijd en zorgt voor veilig boodschappen doen.

Amsterdam, 24 maart 2020 - Vandaag is de app Local Heroes gelanceerd. Deze app maakt het voor het eerst mogelijk om bij lokale ondernemers producten online te bestellen. Na lange voorbereidingen gaat de app vervroegd live in Amsterdam West. Via Local Heroes kunnen klanten veilig vanaf de bank hun boodschappen bestellen bij 24 ondernemers van de Ten Katemarkt en uit Oud-West. Van de bekende hummus van de markt tot aan de verse zalm van de visboer, gebrande walnoten van het notengilde of aardbeien van de groentekraam. Al het beste uit de buurt is te bestellen. De boodschappen kunnen dezelfde dag nog gratis worden opgehaald bij een Pick up point in de buitenlucht of voor een klein bedrag worden thuisbezorgd. 

Local Heroes is een nieuw e-commerce platform om lokale ondernemers te ondersteunen. Zij hebben vaak niet de middelen om op te boksen tegen de grote (online) spelers. Vele markten hebben het zwaar en ondernemers zien hun omzet teruglopen. Local Heroes maakt het mogelijk om juist bij deze ondernemers boodschappen te doen op een eenvoudige en snelle manier. De consument betaalt niet meer; de prijzen van de producten in de app zijn gelijk aan de prijzen in de winkels en marktkramen. 

De app gaat voor het eerst live in Amsterdam Oud-West en is voor iedereen beschikbaar. De bestellingen kunnen worden thuisbezorgd in de omgeving West en Jordaan of op dezelfde dag worden opgehaald bij het pick-up point in de buitenlucht op de Ten Katemarkt. 

De ambitie is om Local Heroes in de aankomende tijd op diverse plekken in Nederland uit te gaan rollen. Initiatiefnemer Maarten Coumans legt uit: “We zijn achter de schermen al maanden bezig met dit platform om kleine ondernemers te helpen hun producten online aan te bieden. We stonden in de startblokken om over zes weken naar buiten te gaan, maar door het coronavirus hebben we onze lancering vervroegd. Het is nu meer dan ooit relevant en belangrijk om je boodschappen te doen bij de ondernemer om de hoek, zodat je favoriete groentekraam of visboer niet gaan omvallen. De producten kan je vanaf de bank thuis bestellen en aan het einde van de dag contactloos afhalen in de buitenlucht of laten bezorgen. Veilig voor iedereen”. 

Local Heroes is een initiatief van de Nederlandse ondernemer Maarten Coumans. Met 8 jaar ondernemerschap en een achtergrond in FMCG bij Unilever en Ahold/Albert Heijn brengt hij zijn ervaring samen in Local Heroes. Samen met een team specialisten uit binnen- en buitenland staat hij aan de basis van dit nieuwe platform. Local Heroes wordt ondersteund door het internationale adviesbureau McKinsey. Ze zijn geselecteerd voor de ‘McKinsey Fuel Ignition Club’, een programma waarin veelbelovende start-ups worden geadviseerd.

De app is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android
Meer informatie: www.localheroesonline.nl
________________________________________________________________________


Deel deze pagina

Retailsector