Landelijke Challenge Winkelgebieden

Nieuwsbericht

Bron: Retail Insiders

Weet jij als winkelgebied jongvolwassenen online te verleiden tot een fysiek bezoek? Onze studenten denken dat dit beter kan en gaan graag voor jouw winkelgebied aan de slag.

Om ondernemersverenigingen een helpende hand te bieden in de stap van offline naar online, of juist het combineren daarvan, hebben DNWS, Retail Insiders* en De Digitale Werkplaatsen de handen ineengeslagen. Samen met de Digitale Werkplaatsen, koppelen we ondernemersverenigingen aan studenten van retail- en gerelateerde opleidingen van een regionale kennisinstelling. De studenten helpen ondernemersverenigingen om de (volgende) stap naar digitalisering te zetten en worden daarbij begeleid door ervaren docenten. De studentondersteuning vindt plaats tussen april en juni 2023.

De opdrachten worden uitgevoerd binnen een Landelijke Challenge. Hierbij nemen studententeams van de 20 verschillende Digitale Werkplaatsen het tegen elkaar op. De winnaar van de challenge zal worden aangewezen door een vakjury en de belangrijkste learnings uit de verschillende winkelgebieden worden gedeeld. Zo dragen we samen bij aan een gezond en bruisend winkellandschap! 

De challenge richt zich op de volgende vraagstukken: 

↳ Hoe als winkelgebied jong volwassenen online verleiden tot een fysiek bezoek

↳ Hoe met digitale oplossingen offline en online bij elkaar brengen in jouw winkelgebied

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK VOOR 2023!

DE CHALLENGE TUSSEN WINKELGEBIEDEN IS VAN START, EIND JUNI WORDT DE WINNAAR BEKEND GEMAAKT

 


Wat verwachten wij van jou als Ondernemersvereniging / Centrummanagement Organisatie?

Als een student of studententeam voor je aan de slag gaat, verwachten we dat je wekelijks contact hebt met de projectgroep. Te denken valt aan 1 tot 2 uur per week tijd voor de begeleiding. Zo kunnen de voortgang en eventuele tussenproducten besproken worden, wordt de student goed begeleid en kan de student daardoor voor jou het beste resultaat neerzetten.

Wat kan je van ons verwachten?

De studenten voeren de werkzaamheden uit in de periode april tot juni 2023. Het resultaat dat je als ondernemersverenging kan verwachten zijn concrete en bij jouw winkelgebied passende adviezen.

 

 

Individueel bedrijfsvraagstuk?

Heb je als retailer een vraagstuk voor studenten op gebied van digitalisering die betrekking heeft op alleen jouw bedrijf en niet zozeer het winkelgebied, meld je dan aan voor het EHBOR project.

*Retail Insiders is hét data-centrum voor retailstakeholders, gedragen door INretail, TWO, Vakcentrum, Dibevo, KNS, NBOV, NSO retail, Techniek NL, Tuinbranche NL en VBW.

De uitvoering van de opdrachten is in handen van De Digitale Werkplaatsen. Deze werkplaatsen zijn opgericht door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, onderwijsinstellingen, lokale overheden en bedrijfsleven. De ondersteuning is in handen van Katapult


Deel deze pagina

Retailonline Retailsector Retailsectortotaal