Stap voor stap toekomstbestendig

Nieuwsbericht

Bron: Retail Innovation Platform

In Retail Visie is deze week het artikel: “Stap voor stap toekomstbestendig” gepubliceerd. Een artikel over de noodzaak van experimenteren in winkelstraten en het ontwikkelen van nieuwe competenties en businessmodellen voor de retail.

In Retail Visie is deze week het artikel: “Stap voor stap toekomstbestendig” gepubliceerd. Een artikel over de noodzaak van experimenteren in winkelstraten en het ontwikkelen van nieuwe competenties en businessmodellen voor de retail. Futureproof Retail, een landelijk onderzoeksproject waarin diverse hogescholen van o.a. het Retail Innovation Platform en vele partners en retailers samenwerken, komt hier uitgebreid aan bod. Anja Overdiek, projectleider van Futureproof Retail vertelt over de elf livinglabs in diverse gemeenten in Nederland, waar per winkelgebied gekeken wordt welke competenties winkeliers kunnen inzetten om te voldoen aan de verwachtingen van de consument van nu. Naast het achterhalen van de juiste skills voor de toekomst, wordt bekeken hoe de kennis vertaald kan worden naar concrete tools voor de retailers. Deze tools worden dan ook weer getest en ontwikkeld samen met de retailers.

Tussentijds zijn er in maart al een aantal resultaten gedeeld, niet alleen om elkaar op de hoogte te brengen, maar ook om te kijken hoe living labs nog beter kunnen werken en waar zaken bijgesteld kunnen worden. Het project duurt 2 jaar en loopt eind dit jaar af. De eindresultaten worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week van 19 tot en met 27 oktober 2019.

Lees het artikel hier en kijk op www.futureproofretail.nl voor actuele informatie over het project, zoals deelnemende livinglabs, tussentijdse resultaten en events.


Deel deze pagina

RetailInnovationPlatform RINPskills