VS: Meer tests zelfrijdende bezorgwagens

Nieuwsbericht

Bron: Distrifood

SURPRISE – De Amerikaanse retailreus Walmart is een nieuwe pilot gestart voor het bezorgen van boodschappen met zelfrijdende auto’s.

De nieuwe proef wordt uitgevoerd in Surprise in de Amerikaanse staat Arizona. Speciaal voor Walmart gemaakte zelfrijdende bestelwagens van Udelv vervoeren door personeel van Walmart met de hand geselecteerde boodschappen naar de klant. Deze kan via zijn telefoon de achterdeur van de wagen openen en zijn boodschappen pakken. De wagen rijdt dan vanzelf terug naar Walmart of door naar de volgende klant. De wagen heeft 32 afgesloten vakken voor gekoelde boodschappen.

Walmart test bezorgmethode ook elders
Het is niet voor het eerst dat Walmart een proef doet met zelfrijdende auto’s om zo de zogenoemde last mile betaalbaarder te maken. Twee maanden geleden sloot de grootste retailer ter wereld al een overeenkomst met autofabrikant Ford en logistiek dienstverlener Postmates om in Florida verse boodschappen thuis te bezorgen zonder dat er een bezorger nodig is.

Zelfrijdende auto’s halen klanten op
In een derde proef, uitgevoerd in Chandler, Arizona, worden zelfrijdende auto’s op een andere manier ingezet. De wagens vervoeren klanten van en naar een vestiging van de formule. Deze test wordt uitgevoerd in samenwerking met Waymo, het project van Google rond zelfrijdende auto’s. Alleen een kleine groep klanten van Waymo mag overigens deelnemen aan dit project.

Kroger werkt samen met Nuro
Walmart is ook niet de enige retailer die zo’n test uitvoert. Zo is Kroger elders in Arizona zo’n test aan het uitvoeren in samenwerking met start-up Nuro. Daarnaast komt er een test aan in San Francisco waarbij General Motors en DoorDash gaan samenwerken bij de bezorging van boodschappen en warme maaltijden via zelfrijdende auto’s.


Deel deze pagina

Logistiekdistributie